Da biste izbegli uobičajene greške koje se javljaju pri gajenju povrća i dobili zdravo povrće koje ćete koristiti sveže ili za zimnicu, pripremili smo vam par trikova i saveta. Pogledajte najkompletniju listu svih vrsta povrća koje uspevaju na našem prostoru i saznajte sve o sadnji, gajenju i održavanju povrća.
Vrste povrća
- Artičoka
- Bamija
- Batat (slatki krompir)
- Beli luk
- Blitva
- Bob
- Bokvica
- Boranija
- Brokoli
- Bundeva ili tikva
- Čičoka
- Crni luk
- Cvekla
- Dajkon
- Dinja
- Grašak
- Karfiol
- Keleraba
- Kelj
- Komorač
- Krastavac
- Krompir
- Kruška
- Kupus
- Leblebija
- Lubenica
- Lucerka
- Luk
- Mak
- Mladi luk
- Paprika
- Paradajz
- Paškanat
- Pasulj
- Patlidžan
- Peršun
- Praziluk
- Rabarbara
- Radič
- Repa
- Rotkva
- Rotkvica
- Rukola
- Šalot ili ljutika
- Šargarepa
- Sočivo
- Spanać
- Špargla
- Tikvica
- Zelena salata
Za svaku vrstu povrća koja se nalazi na listi pripremili smo detaljna uputstva kada je idealno vreme za sadnju, kako pripremiti zemlju i tlo, održavati nasade i mnoge druge savete koje možete iskorisititi. Srećno baštovanstvo!
Foto: Pixabay